Tantens tankar

…. om både smått och stort, viktigt eller oviktigt….

Frågan är…..

6 kommentarer

 

 

Annonser

Författare: tanten

En tant som tänker mest och bäst i lugn och ro, ofta om natten... gärna med en stickning i händerna och ett garnnystan i knät...

6 thoughts on “Frågan är…..

 1. Det parti som tänker rätt angående tänder är Vänstern. De anser att tänderna tillhör kroppen och därför skulle ingå i vår vanliga sjukvård när det gäller avgifter. Det skulle kosta mycket ett tag, men vilka fina tänder svenskarna skulle få!

  Gilla

 2. Jag håller med dig, munnen måste få tillhöra kroppen!! Otroligt att ha två olika lagstiftningar, en om Hälso- och sjukvård och en om Tandvård. Känns inte speciellt tidsenligt.

  Gilla

 3. Ja jag menar att det skulle kosta samhället mycket pengar ett tag, men sedan skulle det plana ut med utgifterna. Många skulle börja besöka sin tandläkare mer regelbundet, vilket säkert skulle ge mindre utgifter i det långa loppet.
  En reform som också skulle gynna många äldre.

  Gilla

  • Jag håller med dig. Alla, oavsett ålder vinner på att vara friska i munnen och samhället vinner absolut på att människorna som lever där, är friska i munnen. Det finns så många vetenskapliga bevis för att munnen och kroppen är ett….

   Gilla

 4. Det beror även på hur ofta och mycket man borstar tänderna hur bra tänder man har. Med en god tandhygien från början skulle inte tandläkaren behöva kosta så mycket. Mammorna borde redan på BVC få information om detta. Hur många föräldrar borstar sina barns tänder från det de har fått de första mjölktänderna?

  Gilla

 5. Jo, även det är sant, att med en god munhygien kan man hålla kostnaderna nere. Men det är fortfarande väldigt många som har fått otroligt mycket tandvård utförd (de tillhör en generation som fick lagningar gjorda även i förebyggande syfte) och som kanske behöver göra om trasiga lagningar som inte har med hygienen att göra utan att lagningarna faller för ålderssträcket. Så förloras en hel del tänder varje år i Sverige och de skall sedan ersättas…. Det är vård utförd som sedan genererar ännu större vårdinsatser….
  Mammor skall absolut ha tidig information, och det tror jag de erbjuds när barnet är runt ett år och på vissa ställen i landet får de information redan på MVC….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s