Tantens tankar

…. om både smått och stort, viktigt eller oviktigt….

Skolgympa på Zinkens IP – Du jobbar på socialen!

Lämna en kommentar

Igår var jag ute med hunden en sväng, mitt på dagen. Vi vandrade bort mot Tantolunden/Ringvägen. När vi skulle gå den ”nedre” vägen bort mot vandrarhemmet passerar man idrottsplatsen. Döm om min förvåning när det plötsligt började ”hagla snöbollar” omkring mig och hunden. Vi stannade och då upphörde snöbollarna…. Jag såg skymten av tre Hood-täckta skallar sticka upp över muren ovanför mig. Bestämde mig för att prata med grabbarna (om de skulle vara kvar när jag kom upp). Märkligt nog var det bara en av de tre som snabbt förflyttade sig bort från ”rampen” där de lagt upp ett lager snöbollar. Två ”tappra” killar i höstadieålder stog kvar. De reagerade knappt när jag sa att jag  tyckte det var en mindre bra idee att stå och kasta snöbollar på förbipasserande, och att det var ganska ojust. Ingen reaktion! Jag frågade vad de gjorde där… -Gympa, blev svaret.

Givetvis kom motfrågan vad jag gjorde där. Jag svarade att jag var ute och rastade hunden. -Jobbar du inte? blev nästa fråga. Jo, svarade jag men inte idag. -Vad jobbar du med? kom som direkt följdfråga. -Du får gissa, svarade jag.  – Garanterat att du jobbar på socialen eftersom du kommer och pratar med oss, var svaret.

Jag stog säkert och pratade med dessa killar i 10 minuter. Dom var på inget sätt otrevliga eller dumma. Bara det att TRISTESSEN stog som tjocka moln omkring dom. Deras första tanke var att jag jobbade på socialen , för att jag kom och pratade med dom. Vilken trist start – att ha en föreställning om att vuxna som kommer och pratar med en när man busar…..dom jobbar på socialen! Min andra tanke, efter det att jag bestämt mig för att prata med grabbarna var : – Men var är lärarna och klasskompisarna???

Jag blir lite ledsen när det så uppenbart var tre killar som blev lämnade ”vind för våg”.. Ingen uppmuntran, ingen stimulans och total lärarfrånvaro=vuxenfrånvaro då man inte vistas på skolans område under skoltid. Om inte annat så var de här tre grabbarna mycket skickliga kastare,  och de gillade dom att göra. Dom befann sig på en idrottsplats, på skoltid (skolkade m a o inte)….. men varför var allt så helt fel????

Annonser

Författare: tanten

En tant som tänker mest och bäst i lugn och ro, ofta om natten... gärna med en stickning i händerna och ett garnnystan i knät...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s